Título

Physicochemical and rheological properties of gum seed and pulp from Hymenaea courbaril L.

Autor

MARIA DE LOS ANGELES HERNANDEZ MORALES

YANIK IXCHEL MALDONADO ASTUDILLO

JAVIER JIMENEZ HERNANDEZ

MANUEL OCTAVIO RAMIREZ SUCRE

Albert Ibarz

RUBI GUADALUPE UTRILLA COELLO

CARLOS ORTUNO PINEDA

Nivel de Acceso

Acceso Abierto

Resumen o descripción

The aim of this work was to isolate pulp (PH) and seed hydrocolloids (SH) of the fruit of Hymenaea corbaril L. and determinate chemical, functional and rheological properties, as a proposal of a new attractive product for functional applications in food systems. Both hydrocolloids have a high content of carbohydrates, minerals and fiber. The solubility of PH was higher 94.1%.

Editor

Teylor

&

Francis

Fecha de publicación

noviembre de 2018

Tipo de publicación

Artículo

Recurso de información

Formato

application/pdf

Idioma

Español

Audiencia

Público en general

Repositorio Orígen

Repositorio Institucional de Ciencia Abierta de la Universidad Autónoma de Guerrero

Descargas

0

Comentarios



Necesitas iniciar sesión o registrarte para comentar.