Título
Physicochemical and rheological properties of gum seed and pulp from Hymenaea courbaril L.
Autor
MARIA DE LOS ANGELES HERNANDEZ MORALES
YANIK IXCHEL MALDONADO ASTUDILLO
JAVIER JIMENEZ HERNANDEZ
MANUEL OCTAVIO RAMIREZ SUCRE
Albert Ibarz
RUBI GUADALUPE UTRILLA COELLO
CARLOS ORTUNO PINEDA
Nivel de Acceso
Acceso Abierto
Materias
Resumen o descripción
The aim of this work was to isolate pulp (PH) and seed hydrocolloids (SH) of the fruit of Hymenaea corbaril L. and determinate chemical, functional and rheological properties, as a proposal of a new attractive product for functional applications in food systems. Both hydrocolloids have a high content of carbohydrates, minerals and fiber. The solubility of PH was higher 94.1%.
Editor
Teylor
&
Francis
Fecha de publicación
noviembre de 2018
Tipo de publicación
Artículo
Recurso de información
Formato
application/pdf
Idioma
Español
Audiencia
Público en general
Repositorio Orígen
Repositorio Institucional de Ciencia Abierta de la Universidad Autónoma de Guerrero
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